Blog Archive

cauta in blog

March 18, 2011

The Guardian: Armata SUA vrea sa manipuleze retelele de socializare

Scriam aici despre facebook si spuneam ca este o arma. Am gasit aici un articol care ar trebui sa-mi intareasca convingerea. Dar tocmai de asta nu-mi asigura ideea.

2 comments:

Razvan said...

Bogdan,

si eu ma tem ca va fi folosit ca o arma. internetul in sine este o ustensila. este daca vrei, ca un cutit: poate fi folosit la taiat painea, sau in unele cazuri la omoratul cuiva.

facebookul este si el tot un instrument, cat se poate de concret (deja demult cuvantul "virtual" in ce priveste activitatea pe internet nu mai are relevanta demult).
poti cauta la intamplare si vei gasi o gramada de articole in care facebookul este folosit ca un megafon pentru revolutii.

http://www.chinapost.com.tw/international/middle-east/2011/03/02/293033/Palestinians-try.htm

si asta e doar primul exemplu gasit, unde dealtfel se citeaza mai multe exemple.

adu-ti aminte de mini-revolutia din Moldova de acum doi ani, sau de recentele demonstratii din china de acum o luna. toate alimentate de facebook.

mie nu mi se pare nimic genial la facebook. este doar o treapta de evolutie logica in mediul internetului, si nu face decat sa reflecte comportamentul social tipic oamenilor.
revin la o idee a mea mai veche, si anume ca oamenii se comporta la fel, daca ii pui in circumstante asemenatoare, pentru o durata destul de lunga (timpii de reactie difera, dar in final se ajunge la un comportament asemanator). asta e si bine si rau.
asa ca sa ne rugam Domnului sa nu ne lase in situatii incurcate prea mult.

Razvan said...

uite ce repede se prinde ideea in politica. un extras dintr-o analiza legata de alegeri federale:

"Well, Twitter just celebrated its fifth anniversary and social media applications are expected to play a major role in the upcoming campaign with the hopeful result of bringing younger voters into the political fold. Between tweets and Facebook, maybe this time around the demographics of the ballot box will finally change."


si restul articolului la:

http://ca.news.yahoo.com/blogs/dailybrew/five-reasons-why-canada-needs-federal-election-now-20110324-093207-952.html