Blog Archive

cauta in blog

December 17, 2009

Este necesar să se creeze un Front antifascist

Comentariul meu:

Cel de-al doilea Razboi Mondial s-a incheiat la 2 septembrie 1945. Azi, dupa 75 de ani, se cere crearea unui Front Antifascist. Dupa 75 de ani evreii nu uita, nu iarta (in sensul de colaborare tacita si josnica pentru castiguri mici) pe calaii lor. "Sa invatam de la evrei", indemna Goma.

Si noi ce facem?! Pop-art cool, expresie culturala nostalgic-bolsevica, arta cinematografica melancolic-freudiana si cate si mai cate. Si asta se numeste memorie. Si asta se numeste spirit critic. Cand sociologia (analiza antropologica si sinteza institutionala) isi aroga dreptul de a gira cultura impunand ca instrumentar tot bagajul pozitivisto-creativ, ignorand creatia artistica reala si asumata holistic, ajungem nu la finalul dorit (pentru a fi indosariat si inseriat) ci la adancirea tampeniei habarnaute. Se crede ca poti sonda o istorie recenta (si ce istorie) cu mijloace academice. Dar s-a ajuns, din cauza golului axiologic in care traim, tocmai la indragirea acestor totemuri care au, in mod real, o functie ce provoaca climax social, extatica. Functie care ajuta genezei multelor grupari ce se vor minoritare si abuzate pentru a cere protectia Statului-Tutore.

Undeva, Patapievici spunea ca a trecut vremea ieremiadelor. Iar Tudor Octavian spunea ca de trecut trebuie sa te desparti razand.

Sa spuna asta in fata evreilor!

Bravo voua, Israel!



Boris Şpighel, preşedintele Congresului mondial al evreilor ruşi, membru al Consiliului Federaţiei 9camera superioară a parlamentului rus) a îndemnat la crearea unui Front antifascist larg în scopul contracarării eficiente a neonazismului şi xenofobiei, a tentativelor de rescriere a istoriei celui de al Doilea Război Mondial şi de negare Holocaustul.

Boris Şpighel consideră, de asemenea, că este necesar să se examineze problema responsabilităţii Ucrainei, Letoniei, Lituaniei şi Estoniei pentru acţiunile axate pe justificarea şi glorificarea nazismului.

VoceaRusiei

No comments: