Blog Archive

cauta in blog

November 13, 2009

Campanie 2009 - bolsevism

Aceasta campanie electorala a scos in evidenta un lucru interesant. Anume Weltanschauung-ul comunist. Un fel de a vedea viata care parea ca nu se (mai) regaseste in spatiul-timpul societatii noastre. Parea ca nu exista. Doar ici-colo cate o strafulgerare.
Acum insa vedem peste tot o explozie de logica bolsevica, marxista, re-apropriatoare. Oameni tineri, de la care nu te-ai fi asteptat dat fiind varsta, opereaza cu concepte proprii timpurilor rosii. Cei batrani sunt, insa, de neocolit.
Ascultam o logica a lui Costin Georgescu la TV. Spunea ca el, care cunoaste multi ziaristi, i-a intrebat daca au primit vreun ordin in a sustine pe cineva in prezidentiale. Si dl. Georgescu continua (halucinant): toti mi-au spus ca nu. Deci, noi cei ce ascultam, ce sa zicem?! Asa este.
Amestecatura media livrata ca un suvoi informatii i-reale (ireale prin interpretativitate nu prin existenta lor) creaza in imaginarul colectiv senzatia ca se intampla un lucru mare. Si fiind mare este de datoria POLITICII sa o rezolve caci doar ea poate rezolva.
Sunt bune si crizele aste la ceva. Te fac sa iesi in chiloti pe strada, plin de nervi si paranoic. Si asa se vede cine esti de fapt.
Urez la tot crestinul, criza dupa criza dupa criza! Poate asa se vede ceva.

No comments: