Blog Archive

cauta in blog

July 25, 2009

Criza economica!!!!!!

Ce mascarada ne inconjoara. Reduceri de salarii intr-o tara care nu produce nimc. Micsorari de venituri in maghernita numita Romania. Sens electoral. Imprumuturi externe care nu-si afla implinirea. Cursul leu/ euro este tinut, ascuns. Cred ca a ajuns, real, la 7 lei. Catastrofa se apropie ineluctabil. Nimeni nu stie ce sa faca. S-au trezit in pozitii, privilegiate odata, care le cer responsabilitati. In curand guvernele vor demisiona din ce in ce mai repede. De ce? Pentru ca nu va mai fi de unde sa se ciupeasca ceva. Normal... pentru ce sa ai atata responsabilitate, la 7000 lei salariu, daca nu vei mai avea munti de bani de gestionat.
Ne paste o revolta? Posibil, desi romanul nu se revolta prea repede ( deh, morala "crestina"). Insa exista acum in Romania o generatie de copii/ tineri ce nu mai cred in asceza, care au crescut in timpul bunastarii. Ei nu vor ierta... Vom avea miscari de strada... Tinerii, umiliti de scoala si de guverne, nu vor accepta jocul. In spatele geamurilor, in spatele blocurilor au crescut oameni de care guvernul habar nu are. Nu stie cine sunt, nu ii cunoaste nu stie cum traiesc si cum castiga cele necesare. Dintre ei se vor ridica contestatari, duri si greu de cumparat. E o chestiune de timp.
Suntem speriati de o haita de conducatori cum ca va fi rau, asta dupa ce ne-au spus ca va fi bine. Au vandut aceasta tara pe nimic. In afara investitiilor straine aceasta tara nu a produs nimic. Acestea retragandu-se vedem goliciunea unei tari. Ni se va cere plata pentru imprumuturi si pentru ajutoare. Ce vom da daca nu producem nimic? Vom da singurul produs care se obtine fara prea mare bataie de cap. Vom plati in oameni, in copii si in tineri. Acestia vor fi obligati sa plateasca pentru ca parintii lor au vrut sa aiba caldura iarna indiferent la ce pret. Vor plati pentru ca parintii lor au baut ape minerale scumpe, s-au sters la cur cu hartie fina (scumpa si ea), au mancat mici si au baut bere in fiece week-end, si-au cumparat plasme si si-au marit, pe credit, sanii si penisurile.
Spune Iezechiel " De aceea părinţii îşi vor mânca pe copii în mijlocul tău şi copiii îşi vor mânca părinţii lor" iar Ieremia " Femeile, deşi miloase, au fiert cu mâinile lor copiii şi i-au mâncat în vremea căderii fiicei poporului meu. "
Parintii isi vand copiii pentru ca ei sa aiba de toate. Accepta orice li se cere orice li se daruieste fara sa intrebe cine plateste si cum. Vom plati toti? Nu cred. Tolstoi, intr-o povestire, spune ca va plati cel ce s-a bucurat (s-a bucurat de prost si de slab ce este caci si-a satisfacut patimile) nu si cel ce s-a chinui langa acesta. Si acestia sunt copiii.

2 comments:

Donkeypapuas said...

E exagerat şi greşit! De aproape 10 ani România este ţinută pe linia de plutire prin faptul că 3.000.000 de români îşi scuipă plămânii prin Spania, Italia, Grecia, Israel. Cei cu vile, maşini de lux, care umblă prin cluburi de "fiţe" şi-au adunat averea prin FURT. Un exemplu: ce şpăgi s-au dat pentru Roşia-Montana şi cui? Preţul: România pierde 400 MILIARDE de euro!

heraasku said...

Nu inteleg ce este exagerat si gresit? Eu vorbeam de productie nu de bani castigati prin vanzarea fortei de munca. Ce produce Romania? Doar oameni care muncesc. Bunuri, valoare nu produce.
De unde pierde Romania 400 000 000 000 euro?