Blog Archive

cauta in blog

June 2, 2009

Deputaţii, de acord cu organismele modificate genetic

Deputaţii şi-au dat ieri acordul pentru introducerea pe piaţa din România a organismelor modificate genetic, scrie Agerpres.

Proiectul de lege pentru aprobarea Ordonanţei 43/2007 privind introducerea deliberată în mediu şi introducerea pe piaţă a organismelor modificate genetic a fost votat cu 182 de voturi „pentru“, două „împotrivă“ şi 12 abţineri.

Potrivit acestui act normativ, evaluarea cererilor pentru introducerea pe piaţă a organismelor modificate genetic se va face de către Comisia pentru securitate biologică, formată din reprezentanţi ai Academiei Române, ai Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice şi ai Academiei de Ştiinţe Medicale.

Deputatul democrat-liberal Mircia Giurgiu a subliniat că încă din mandatul trecut s-a încercat găsirea unei soluţii pentru organismele modificate genetic, iar udemeristul Attila Korodi a recunoscut utilitatea actului normativ, dar a subliniat că „României îi lipseşte ceva în domeniul organismelor modificate genetic“.

La rândul său, social-democratul Victor Surdu a subliniat că legea „este binevenită“, în condiţiile în care „e loc în această ţară să facem şi agricultură ecologică, şi intensivă, şi de subzistenţă“.

Sursa: Adevarul

No comments: