Blog Archive

cauta in blog

May 27, 2009

Dupa Plesu si Tismaneanu urmeaza, corect, Mihaies

Urmeaza sa serveasca la masa domnul Mihaies, dupa Plesu si Tismaneanu. Regele si Monarhia sunt improscate cu puroiul din depozitele adunate cu grija.
Articol in Evenimentul
Preluat de Principele Radu aici.
Trecand peste mizeria de discurs, dar in patima omul nu poate fi decat el insusi, Mihaies se considera indreptatit sa critice un Monarh, caci asta este tinta articolului. Cine ne-a dat noua oamenilor dreptul de a critica un Rege? Chiar de a-l "rezolva" intr-un fel. Raspunsul este unul singur: institutia care a distrus Vechiul Regim, crestin, aristocratic, natural. Revolutia. Institutia care a distrus ierarhia pusa de Domnul Dumnezeu. Acesti oameni nu pot fi crestini, sa ma ierte cine trebuie sa ma ierte, cat timp judeca si critica un Monarh uns de Dumnezeu ca Conducator lumesc.
In fond este normal ce fac acesti republicani. Cand Basescu spune ca tot ce-i trebuie Romaniei acum este un Partid unic atotputernic mai ca nu-ti vine sa-ti strangi catrafusele si s-o tai din calea lor. Dar ei il sustin caci se sustin pe ei insisi si fara sustinerea puterii ei nu ar fi calare pe caluti albi. Ar trebui sa lupte cu valoarea. Iar valoarea nu sta in diplome si functii.
Cred ca este destul de obositor sa cauti si sa dibuiesti "dujmani" ai poporului, citeste ai sponsorului, in toata vremea. Dar asta este, trebuie sa platesti pentru ce ti s-a dat, nu? In plus au avut de la cine invata, de la parintii lor au avut ce invata.
E normal sa aderi la o idee, chiar daca este tampita, dar nu este normal sa o crezi unica si de nezdruncinat. La atata declaratie de dragoste fata de Basescu ma intreb ce o sa se intample cand nu va mai putea candida?
Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, care pentru noi oamenii te-ai intrupat si ai suferit moartea pe cruce, ai tai sunt acum cei ce ne conduc. Tu sti!

1 comment:

Anonymous said...

*Doamne iarta-i ca nu stiu ce fac!*